ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ВИЗНАЧЕННЯ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ТА ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИХ ЗАСАД РОЗВИТКУ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ - Карпенко, Юлія (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2019)
В статті проаналізовано передумови виникнення штучного інтелекту, розглянуто світові практики його впровадження у життєдіяльність суспільства. Наведено приклади стратегій успішного використання технологій штучного інтелекту в публічному управлінні країн Близького Сходу, США, Китаї, Індії, Японії, Німеччині, Канаді. Обґрунтовано необхідність створення єдиних стандартів розроблення алгоритмів штучного інтелекту. Доведено доцільність розробки Національної стратегії розвитку та впровадження штучного інтелекту України з метою її реалізації у галузі публічного управління.