ОРГАНІЗАЦІЙНА КУЛЬТУРА ТА ЦІННІСНІ ЗАСАДИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ, СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДОСЯГНЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ В ГРОМАДАХ - Липовська, Світлана (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2019)
У статті аналізуються питання, щодо необхідності реформування владних інституцій України, враховуючи європейські норми, стандарти та процедури публічного управління. Це підвищить ефективність діяльності організації, та призведе до позитивних економічних наслідків в діяльності органу публічної влади, кращого виконання своїх функцій працівниками, оптимізацію процесу прийняття рішень. Розглядається поняття сучасної організаційної культури, ціннісних засад публічного управління, пропонуються сучасні інструменти для впровадження їх в громадах. Обґрунтовуються рекомендації щодо розвитку організаційної культури публічних органів влади у контексті реформування державного управління в процесі його децентралізації з метою досягнення балансу між суспільними цінностями та пропонуються методи організації міжсекторальної комунікації в об’єднаних територіальних громадах за допомогою сучасних цифрових технологій.