ФОРМУВАННЯ СПРИЯТЛИВИХ УМОВ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Нагорна, Ірина (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2019)
В статті розглянуто основні наукові підходи до процесів децентралізації та об’єднання територіальних громад, проаналізовано нормативно-правове регулювання процесу об’єднання в умовах децентралізації, наведено основні тенденції сучасного розвитку об’єднаних територіальних громад, проведено системний аналіз стану інституційних важелів розвитку об’єднаних територіальних громад з метою виявлення основних проблем та визначення основних напрямів їх подальшого розвитку.