ЗАСТОСУВАННЯ ГЕНДЕРНИХ АСПЕКТІВ У БЮДЖЕТНОМУ ПРОЦЕСІ - Осадчук , Світлана (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2021)
У статті розглянуто питання, пов’язані з впровадженням гендерно-орієнтованого бюджетування до бюджетного процесу. Проаналізовано підходи до визначення поняття «гендерно-орієнтоване бюджетування». Проаналізовано нормативно-правове забезпечення щодо формування засад гендерно-орієнтованого бюджетування. Розглянуто бюджетний аналіз як основу гендерного бюджетування. Надано пропозиції щодо посилення гендерної складової в бюджетному процесі.