СКЛАДОВІ БРЕНД-ОРІЄНТОВАНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У ФОРМУВАННІ ЇХНЬОЇ ПОТУЖНОСТІ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ - Волошенюк, Анна (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
Дослідження конкурентоспроможності та потужності бренду зі сторони здобувачів та стейкхолдерів грають важливу роль у виборі закладу вищої освіти в Україні (далі – ЗВО). В сучасних умовах розвитку вищої та фахової передвищої освіти конкуренція між університетами та коледжами стає все більш актуальною, тому важливо вивчати, як впливає наявна бренд-орієнтована система закладу вищої освіти на вибір абітурієнтів та зацікавлених осіб. У статті досліджується потужність та конкурентоспроможність бренд-орієнтованої системи управління вищою освітою в Україні. Аналізуються праці українських науковців, які досліджують розвиток та вплив бренду на управління закладами вищої освіти. Розглядаються ключові аспекти, включаючи створення ідентичності бренду, стратегії спілкування з аудиторією, розвиток програми навчання та маркетингової стратегії. Дослідження підтверджує значення бренду в управлінні вищою освітою та виявляє фактори, які впливають на його конкурентоспроможність.