ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ У СФЕРІ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Білас , Павло (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
Стаття присвячена теоретичному обґрунтуванню публічного управління молодіжною політикою та розробці практичних рекомендацій із визначення пріоритетних напрямів та шляхів їх вдосконалення в умовах євроінтеграції України. Розкрито сутність забезпечення діяльності молоді у публічному управлінні. Досліджено європейські стандарти забезпечення участі молоді в публічному управлінні. Охарактеризовано механізми забезпечення і стан діяльності молоді в публічному управлінні країн-членів ЄС та України, здійснено їх порівняльний аналіз. Запропоновано напрями вдосконалення публічного управління молодіжною політикою України в умовах євроінтеграції на найближчі роки, якими мають стати: забезпечення фінансової підтримки діяльності молоді в публічному управлінні, розвиток молодіжної інфраструктури, запровадження дієвої інформаційної політики, розвиток навичок щодо участі молоді в публічному управлінні.