ВПЛИВ АМБІВАЛЕНТНОЇ ПОЛІТИЧНОСТІ НА РОЗВИТОК ПОЛІТИЧНОЇ ДОВІРИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Назаренко, Марина (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
У статті з’ясовано, що основною передумовою для існування демократії в Україні та успішного функціонування політичної системи суспільства є політична довіра громадян. Запропоновано визначення поняття «політична довіра». Проаналізовано рівень довіри до політичних інституцій та їх представників в Україні протягом 1994-2023 років. Визначено основні причини низького рівня політичної довіри. Обґрунтовано передумови виникнення амбівалентності політичної та її вплив на розвиток політичної довіри в сучасних умовах. Рекомендовано основні заходи щодо підвищення рівня політичної довіри громадян в умовах демократизації.