ЕТИКА В ПУБЛІЧНІЙ СФЕРІ УКРАЇНИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД - Попов, Сергій; Яценко, Володимир (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
Останнім часом було проведено багато досліджень, присвячених етиці тих, хто відповідає за надання послуг на різних публічних посадах. Етика забезпечує більшу відповідальність між громадянином та організаціями публічного управління і сприяє зміцненню довіри, щоб громадяни могли бути впевнені, що адміністрація працює на користь суспільних інтересів. Тому вкрай важливо, щоб кожна дія здійснювалася відповідно до етичних правил і принципів. Стаття присвячена важливості етичної поведінки працівників публічного управління по відношенню до громадян; Його мета – продемонструвати етичні цінності, які повинен мати кожен службовець для створення відповідальної, ефективної, прозорої та підзвітної системи управління при виконанні своїх обов’язків перед громадянами. Розробка кодексів етики, а також дотримання основоположних принципів сприяє створенню професійного клімату у відносинах публічний службовець-громадянин; Ця стаття прагне підкреслити важливість поваги до таких кодексів і принципів, що поширюються на найвищий рівень професійних працівників.