ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНХ ПОСЛУГ У СФЕРІ РЕЄСРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - Тюхтій, Микола; Ющенко, Маргарита (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
Розглянуто можливість удосконалення системи надання адміністративних послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану в умовах воєнного стану в Україні враховуючи існуючі виклики. Доведено необхідність передачі повноважень щодо реєстрації актів цивільного стану органам місцевого самоврядування з залученням громадського та бізнес сектору. Визначено необхідність передачі послуг у електронний спосіб, скорочення строків надання таких послуг та введення у вжиток критеріїв якості послуг. Запропоновано необхідність провадження законодавчих змін до чинного законодавства.