ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ІНСТИТУТУ ПРЕЗИДЕНТА НА ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Головко, Олександр (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2019)
У статті досліджено проблемні аспекти впливу інституту Президента на формування та функціонування системи державного управління сферою національної безпеки. Проаналізовано структуру інструментів та засобів впливу інституту Президента на національну безпеку держави, його функції та повноваження у системі державного управління національною безпекою. Зроблено висновок, що система державного управління національної безпеки представляє собою сукупність взаємообумовлених, взаємодіючих органів державного управління, головна роль серед яких належить інституту Президента, який в межах чинного законодавства та із залученням наявного у розпорядженні держави ресурсного та інших (духовного) потенціалів здійснює розробку та реалізацію владних, координуючих, контролюючих і нормативних державно-управлінських впливів на об’єкти національної безпеки з метою своєчасного виявлення, запобігання та нейтралізації загроз національним інтересам.