ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ СПІЛЬНИХ ГОРИЗОНТАЛЬНИХ ПОЛІТИК ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ В УМОВАХ СУЧАСНОГО ЕТАПУ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Кривоцюк, Петро (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2019)
Стаття присвячена дослідженню тенденцій розвитку спільних горизонтальних політик Європейського Союзу в умовах сучасного етапу глобалізації. Аналізуються теоретико-методологічні засади їх формування та розвитку, вплив глобалізаційних процесів і, зокрема, Стратегії сталого розвитку «Європа 2020» на тенденції їх розвитку. Здійснено аналіз відповідності Стратегії сталого розвитку «Україна 2020» ключовим тезам класичної стратегії сталого розвитку.