ЕКОЛОГІЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ - Саханєнко, Сєргєй; Колісніченко, Наталя (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2019)
Аналізується поняття «екологія місцевого самоврядування» як прояв системного підходу у науці публічного управління. Досліджуються функціональні взаємозв’язки між інститутом місцевого самоврядування та іншими публічними інститутами, а також складовими елементами самої системи місцевого самоврядування: Верховною Радою України, Президентом України, органами виконавчої та судової влади, прокуратурою. Обґрунтовуються засоби цих взаємовідносин. Актуалізуються перспективи екології місцевого самоврядування, пов’язані із новітнім конституційним процесом.