ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НА ЗАСАДАХ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕКОНОМІКИ В УКРАЇНІ - Поліщук , Юлія (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2021)
У статті розглянуто передумови виникнення концепції сталого розвитку й еволюційні процеси становлення і розвитку у світі, а також наведено визначення сталого розвитку і його основне завдання. Охарактеризовано основні етапи формування та реалізації державної політики сталого розвитку в Україні. Визначено основні принципи сталого розвитку. Досліджено змістовий аспект цілей сталого розвитку з урахуванням специфіки національного розвитку України. Наголошено, що збалансований розвиток в економічній, соціальній та екологічній сферах можливий за умови впровадження нових «зелених» більш ефективних підходів у сфері сталого розвитку на засадах «зеленої» економіки.