ФІНАНСОВІ РЕСУРСИ СИСТЕМИ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ РИЗИКІВ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Курносенко, Лариса; Сухаренко, Владислав (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2021)
У статті розглядаються джерела та структура фінансових ресурсів системи соціального страхування щодо запобігання та компенсації професійних ризиків медичних працівників та стан реалізації повноважень в сфері управління фінансовими ресурсами системи соціального страхування професійних ризиків медичних працівників Фондом соціального страхування України. Запропоновано механізми удосконалення формування фінансових ресурсів системи соціального страхування професійних ризиків медичних працівників на принципах широкого охоплення всіх категорій медичних працівників програмами обов’язкового соціального страхування; спільної участі працівників і роботодавців у фінансуванні соціального страхування за додаткової участі держави, диференціації страхових внесків в залежності від рівня професійного ризику.