ПУБЛІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ В УМОВАХ ПРАВОВОЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Ровинська , Катерина; Козуліна , Світлана (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2021)
У статті досліджено теоретико-правові аспекти публічної служби, стан та актуальні проблеми законодавства України про публічну службу. Проаналізовано окремі статті Законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування», в результаті виявлені колізії, які зумовлюють функціонування інституту публічної служби в умовах правової невизначеності. Підкреслено, що саме досконале законодавство про публічну службу буде сприяти зміцненню законності та правопорядку в Україні, утверджуючи конституційний статус нашої держави як правової. Запропоновано кодифікувати законодавство про публічну службу з урахуванням спорідненості та схожості цілей та завдань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування й враховуючи досвід європейських країн.