ФОРМИ ПУБЛІЧНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ОХОРОНИ КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ В УКРАЇНІ - Колодуб, Валерій (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
У статті визначено форми публічного адміністрування як зовнішній прояв адміністративної діяльності суб’єктів публічної адміністрація, що здійснюється на всіх рівнях публічного адміністрування щодо реалізації виконавчо-розпорядчої діяльності та надання адміністративних послуг із метою здійснення публічного адміністрування в певних сферах суспільства. Визначено, що до форм публічного адміністрування охорони корпоративних прав в Україні віднесено: видання адміністративних актів; укладення адміністративних договорів; вчинення інших юридично значущих адміністративних дій; здійснення матеріально-технічних операцій (у тому числі реєстраційних, які відіграють велику роль у сфері охорони корпоративних прав). Охарактеризовано кожну форму публічного адміністрування та визначені її ключові ознаки. Визначена практика застосування різних форм публічного адміністрування охорони корпоративних прав в Україні.