РІВЕНЬ ВОЛОДІННЯ ПРАЦІВНИКАМИ ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ НЕОБХІДНИМИ ЗНАННЯМИ, ВМІННЯМИ І НАВИЧКАМИ - Красников, Євген (Теоретичні та прикладні питання державотворення, 2023)
Виклики сьогодення вимагають формування високопрофесійного інституту публічної служби в Україні, забезпечення умов його ефективного функціонування завдяки кваліфікованому персоналу, здатному на високому рівні проводити політику держави, вчасно реагувати на трансформаційні виклики. Саме тому дедалі більшої актуальності набуває дослідження проблематики оцінки рівня володіння працівниками органів публічної влади необхідними знаннями, вміннями і навичками для ефективного функціонування органів влади та якісного надання публічних послуг. У статті проведений аналіз рівня володіння працівниками органів публічної влади Північно-Східного регіону України необхідними знаннями, вміннями і навичками, їх здатність ефективно виконувати поставлені перед ними завдання, а також надавати якісні публічні послуги. За допомогою даного дослідження виявлено кращі і гірші професійні характеристики, якими володіють службовці органів місцевої влади. У статті автором залежно від профілюючих видів діяльності співробітників органів публічної влади всі знання, вміння і навички, що пропонувалися респондентам для розгляду, було розподіллено на кілька груп за ступенем їхньої важливості для виконання конкретних видів робіт, що в свою чергу дозволило виділити основні професійні прогалини для тієї чи іншої категорії службовців органів публічної влади. Автором визначено найбільш розповсюджені професійні недоліки службовців органів місцевої влади та запропоновано шляхи, які сприятимуть досягненню більш ефективних результатів у зазначену напрямку.